adria.lap.hu

horvatorszag.lap.hu

dalmacia.lap.hu

Plitvicei - tavak

 
Néhány javaslattal szeretnénk hozzájárulni nyugodt, kényelmes pihenéséhez
 
Ellenőrizze útlevele lejárati idejét, ügyeljen arra, hogy hivatalos iratainak érvényessége legalább a hazaérkezés napjáig érvényes legyen. Horvátországban nem szükséges útlevél a beutazáshoz, elegendő az érvényes személyi igazolvány is.
Javasolt útvonalak:
-         Kutinától végig autópályán (Barcs-Virovitica-Kutina-Zagreb-Karlovac-Biograd - Sv. Filip i Jakov)
-         Kutina-Karlovac autópályán (Barcs-Virovitica-Kutina-Zagreb-Karlovac-Plitvicai tavak-Udbina-Biograd - Sv. Filip i Jakov))
-         Letenyétől autópálya (Letenye-Zágreb-Karlovac-Sibenik)
-         Letenye-Karlovac autópályán (letenye-Zagreb-Karlovac-Plitvicai tavak-Udbina-Biograd - Sv. Filip i Jakov))
-         A fenti útvonalakon kívül lehetséges Bosznián keresztül is utazni. Időben nem, de km-ben kevesebb. Az út nem forgalmas, meglehetősen lassan utazható, kanyargós, hegyes-völgyes, természeti szépségekben gazdag.
Horvátországban az üzemanyag jó minőségű, rengeteg benzinkút üzemel. A horvátországi útvonalak nagyon jól táblázottak, az eligazodás egyértelmű és értelemszerű.
 
Kemping:
A konyha a lakókocsi elősátrában van berendezve. A lakókocsiban levő főző, mosogató és mosdó rendszer nincs beüzemelve. Víz a vizesblokkból vételezhető. A folyóvíz Horvátország egész területén iható és ízletes, ásványi anyagokban gazdag.
A 100 m2 alapterületű bérleményen egy személygépkocsi parkolhat. Megérkezéskor a recepción az útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal be kell jelentkezni, a létszám és a tartózkodási időpont bejelentésével.
 
Javaslatok a vihető felszerelésekre:
Kerékpár, roller, görkori, távcső, sporteszközök, társas játékok, kártya, kézimunka, könyvek, újságok, búvárfelszerelés, gumimatrac, a strandoláshoz, strandcipő, papucs, autótakaró (az esetleges lecsepegő gyanta ellen), ágynemű huzat (paplan, párna, lepedő).
Továbbá törölköző, póló, fürdőruha, dzsigging, sportcipő, papucs, nyári sapka, napszemüveg, napvédő olajak, krémek, alapvető gyógyszerkészlet.
 
Élelmiszerek gyakorlati tapasztalatból:
Itthon megfőzzük a pörköltet, babgulyást, rizses húst, bepanírozzuk a szeletelt húst és lefagyaszthatjuk, hűtőtáskában szállítjuk. Viszünk krumplit, száraztésztát, rizst, savanyúságot, leveshez, üveges gombát, zöldborsót stb., a piacon gyönyörű áru kapható és nem drágább mint itthon. Kivétel a tojás! Mirelite is vihető, hogy a nyaralásból a főzés a lehető legkevesebb időt vegye igénybe.
A fűszerfélékről se feledkezzünk meg. Só, cukor, olaj, zsír stb. Friss zöldségfélék, gyümölcsök, ivólevek, kávé, tea, zacskós levesek stb.
A sör, bor, rövid italok, üdítők, ásványvíz itthon kevesebbe kerül. Azért érdemes megkóstolni a táj jelegű ételeket és italokat is.
Fontos! Mosogatószer, mosogatószivacs, mosószer, 3-4 konyharuha, szemeteszsák, asztalterítő, gyufa, elemlámpa.
 
Nyugodt nyaralása érdekében vegye figyelembe alábbi kéréseinket:
A lakókocsit és tartozékait rendeltetésszerűen használja! A lakókocsi anyaga fa, műanyag, plexi, fokozottan tűzveszélyes – sérülékeny, ezért megóvásuk érdekében vigyázzanak rá! A lakókocsiban és az elősátorban a dohányzás tilos!
 
Készülődés hazafelé:
Kérjük, hogy a lakókocsit kitakarítva, a hűtőket áramtalanítva, leolvasztva, kitörölve, az edényeket elmosogatva, törölgetve, elpakolva, tisztán rendben hagyják ott az érkező Vendégek részére. A szükséges takarító eszközök a lakókocsiban megtalálhatók (felmosó szett, partvis, szemeteslapát).
 
Teendők a kemping végleges elhagyásakor:
A recepción ki kell jelentkezniük az érkező blokkal, valamint itt fizetendő a kurtaxa (üdülőhelyi díj)  
Tel: +36 20 2158383; +36 20 3980008                                                                     e-mail: pazsitkaravan@gmail.com
Online Video Chat Video Chat Rooms singles chat rooms Web CAM Chat free live webcam chat voice video chat free webcam chat rooms free singles chat webcam chatting FREE CHAT ROOMS Webcam Chat Rooms free live video chat
 

  

 


free webcam chat roomswebcam chatting free webcam chat roomswebcam chatting singles chat roomsfree live webcam chat free webcam chat roomswebcam chatting singles chat roomsfree live webcam chat free webcam chat roomswebcam chatting singles chat roomsfree live webcam chat free webcam chat roomswebcam chatting singles chat roomsfree live webcam chat singles chat roomsfree live webcam chat